Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Міністерство охорони здоров'я попереджає: стережіться сальмонели

3 червня, 1999 - 00:00

Головний державний санітарний лікар Тернопільської області Степан Дністряна повідомив кореспонденту Олександру ВІЛЬЧИНСЬКОМУ, що за станом на 2 червня самопочуття хворих задовільне. Обстежені всі відпочиваючі й увесь персонал санаторію. Установа перебуває на карантині, в одному з корпусів створено тимчасове інфекційне відділення.

Як відзначила Л.Мухарська, спалах сальмонельозу в Тернопільській області є найбільшим в Україні. Загалом, рік у рік українські медики реєструють зростання випадків сальмонельозної інфекції. Зокрема, минулого року в порівнянні з 1997 кількість захворювань збільшилася на 15%. Тільки за квітень цього року зафіксовано 889 випадків.

Сьогодні українські медики кажуть про 2651 випадок, зареєстрований цього року. В 1548 з них постраждали діти віком до 14 років. З метою уникнення захворювання лікарі нагадують про дотримання особистої гігієни, правил приготування їжі, відмову від купівель на стихійних ринках, а також про миття курячих яєць перед їхньою термічною обробкою.

Віктор ВОРОНЮК, «День»
Газета: 
Рубрика: