Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

М’ясна контрабанда

8 квітня, 2006 - 00:00

Канал контрабандної поставки в Україну м’ясної продукції, яка була прихована від митного контролю, днями був перекритий співробітниками управління СБУ в Донецькій області. Як повідомила прес-група УСБУ в Донецькій області, поставки м’яса здійснювалися через кордон однією з угорських компаній, яка перевозила продукт на адресу одного українського підприємства.

При цьому, як було встановлено в ході слідства, при транспортуванні продукції через кордон перевізники пред’являли документи, що мали неправдиві відомості про найменування товарів. Так, згідно з даними цих товарно-супровідних документів, в Україну постачався ніби заморожений пташиний кістковий залишок, придатний для корму тварин і непридатний для вживання в їжу людьми. А насправді після додаткової перевірки, фахівцями контролюючих і правоохоронних органів було встановлено, що у вагонах була інша продукція. Після митного оформлення вона надходила у вільний обіг для подальшої реалізації на території України.

Постачальників незаконного товару правоохоронці спіймали на місці злочину — якраз у той момент, коли вони намагалися перевезти через кордон 360 тонн м’яса і ухилитися від сплати до державного бюджету майже 647 тис. євро. Наразі проти злочинців слідчим відділом УСБУ порушено кримінальну справу за ст. ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання за контрабанду й позбавлення волі на термін від трьох до семи років із конфіскацією предметів контрабанди.

Ганна ХРИПУНКОВА, «День»
Газета: 
Рубрика: