Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

На Донеччині невідомі спробували «розібратися» з кандидатами в депутати

13 вересня, 2012 - 00:00

У ніч із вівторка на середу в місті Слов’янську невідомі особи обстріляли машину кандидата в депутати Володимира Панібратченка (№33 у списку партії «Зелені»). Разом із ним на місці подій перебував його однопартієць (47-й мажоритарний округ від партії «Зелені») Святослав Ципін. Панібратченко заявляє, що обстріл був пов’язаний із його громадською чи політичною діяльністю. Наразі, як повідомляє прес-служба ГУМВС України в Донецькій області, за фактом злочину відкрито кримінальну справу «хуліганство, вчинене із застосуванням зброї».

Схожа ситуація повторилася в Горлівці. Невідомі вчинили напад на журналіста газети «Горлівський експерт» Володимира Весьолкіна, кандидата в народні депутати від ВО «Батьківщина» за 55 мажоритарним округом. Напад на себе він пов’язує лише з політичною діяльністю: журналіст викрив самовисуванця Володимира Піддубного, команда якого розклеювала агітки в недозволених місцях.

«Ми вже як на бойових діях... ситуація доходить до звичайного хамства та погроз. Але те, що трапилося в Горлівці, є кричущим випадком...» — сказав учора під час прес-конференції кандидат у народні депутати від ВО «Батьківщина» Олександр ЯРОШЕНКО.

Катерина ЖЕМЧУЖНИКОВА, прес-секретар Донецького осередку Комітету виборців України:

— Ситуацію з обстрілом автомобіля кандидатів у депутати від партії «Зелені» можна розцінювати по-різному, але в будь-якому разі варто дочекатися офіційних висновків правоохоронців. Наразі міліція кваліфікує справу за ч. 4 ст. 296 КК України — «хуліганство, вчинене із застосуванням зброї». Постраждалі схильні пов’язувати цю подію зі своєю активною громадською й політичною діяльністю. Їхні потенційні опоненти, Партія регіонів, в особі Олександра Самсонова зазначили, що про цю подію нічого не знають. Проте справді постає запитання, чому така ситуація сталася саме в період передвиборчої кампанії.

Катерина ЯКОВЛЕНКО, «День» Донецьк
Газета: 
Рубрика: