Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

На сторожі духовних орієнтирів

5 червня, 2003 - 00:00

Сергію Борисовичу КРИМСЬКОМУ виповнилося 73. Важко перебільшити значущість фактора впливу цієї людини на всiх нас. Без його вдумливих, просякнутих живою, цілісною інтонацією статей і коментарів щодо різноманітних проблем людського буття, i наш «День», напевне, був би дещо іншим. Доктор філософських наук, професор НаУКМА С.Б.Кримський вважає, що «філософія завжди була джерелом віковічних запитань людського духу щодо смислу абсолютного, сенсу життя і смерті, таємниці людської самотності та людської іпостасі Бога, секретів розчаклування світу та розгадки кодів історії... Світ став здобиччю знань, залишив для нас харизму питань».

Сергій Борисович значною мірою завдяки «Дню» став відомим широкому загалу української громадськості: телекомпанії шикуються у чергу, намагаючись залучити його до співпраці... Головний сенс життя філософа – осмислення таємниць людського буття. То ж нова книжка професора Кримського «Запити філософських смислів», яка нещодавно вийшла з друку, стала своєрідною квінтесенцією багаторічних шукань вченого: «Духовність – це завжди шлях до самого себе, до своєї особистості, шлях, що мабуть є найдовшим у людському житті».

Сергій Борисович – постійно співпрацює з «Днем»; він є автором двох грунтовних статей у першій книзі в серії «Бібліотека «Дня» «Україна Incognita»: «Софія Київська. Ефект високого неба» та «Філософ, якого «не спіймав світ». Завершується підготовка до друку другої книги «Дня», присвяченої найскладнішим сторінкам українсько-російської історії. Завдячуючи нашій співпраці з Сергієм Борисовичем, читачі побачать не тільки на сторінках «Дня», а й в ній дві статті: «Принципи духовності ХХ століття» та «Універсалії української культури».

«День» бажає нашому, без перебільшення, духовному наставнику, філософу зі світовим ім’ям багатьох років плідної праці, міцного здоров’я і людського щастя.

Сергій МАХУН, «День»
Газета: 
Рубрика: