Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Надбагатство та бідність

«Донбас цього не заслуговує»
23 лютого, 2005 - 00:00
ВАДИМ ЧУПРУН

Перший прийом громадян Донецької області, який провів новий голова Донецької облдержадміністрації Вадим Чупрун, продовжив усталену в Донбасі традицію в третій понеділок кожного місяця надавати донеччанам можливість поспілкуватися з першою особою області. Слід зазначити, що ця форма роботи завжди викликала в донеччан жвавий відгук, і лише минулого року на безпосередньому прийомі в керівництва Донецької облдержадміністрації побували 4134 гро мадянина, а всього звернулися до адміністрації понад 9 тис. осіб. Вадим Чупрун підхопив цю естафету і за один раз прийняв близько 20 громадян.

Утім, з його ж власних слів, цей прийом не можна називати дебютом, адже за службовим обов’язком колишньому Надзвичайному та Повноважному Послу України в Туркменістані вже доводилося спілкуватися з незадоволеними громадянами. «Мені подобається приймати людей. Я вмію розрізняти людину, яка прийшла, з чим вона прийшла… Я викликаю її на відвертість, і вона сама може цього не помітити», — щиросердно розповідав голова ОДА під час спілкування з журналістами. Напевно, саме тому, проводячи перший прийом уже на новій посаді, губернатор Донеччини поводився досить впевнено, хоча була помітна його м’якість і деяка нерішучість у певних питаннях.

Основна тематика звернень громадян до глави Донецької облдержадміністрації стосувалася, як і раніше, роботи соціальної сфери: проблеми з працевлаштуванням, забезпеченням житлом, питання соціального захисту… Статистика свідчить, що саме ці питання цікавлять донеччан найбільше. Так, минулого року на першому місці за актуальністю проблем були питання житлово-комунального господарства (37,6%), на другому — соціальні питання (21,7%), а на третьому — питання праці та заробітної плати (13,6%).

У ході розмови з журналістами, що, по суті, була першою імпровізованою прес- конференцією нового голови області, Вадим Чупрун виділив цілу снігову грудку проблем, які, на його думку, необхідно вирішувати терміново: «Є люди, які ледве животіють. Є контраст — надбагатство. Донбас цього не заслуговує… Мене хвилює стан медицини, народної освіти. Вражає бездушність, коли якась людина має свою «вотчину», а решта її не стосується», — перераховував губернатор.

Ганна ХРИПУНКОВА, «День»
Газета: 
Рубрика: