Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Нічийне» поле

Вирішується доля стадіону «Ворскла» в Полтаві
22 листопада, 2006 - 00:00

Наразі він відкритий лише для однойменної футбольної команди, а жодні тренування та змагання тут не проводяться протягом тривалого часу. Як інформує сектор зв’язків із громадськістю та ЗМІ Полтавської облдержадміністрації, це пов’язано із кількарічними судовими тяжбами між міською владою та облпрофрадою за право власності на споруду.

Наразі облпрофрада не має коштів ані на утримання, ані на реконструкцію найкращої спортивної споруди міста. Натомість стадіон таких робіт потребує, та міська влада хоч би й хотіла, та не може їх здійснювати, адже стадіон їй не належить.

Перший заступник голови облдержадміністрації Іван Близнюк (футболіст-аматор) та начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Віктор Пожечевський (колишній тренер полтавської футбольної команди «Ворскла», який привів її до бронзових нагород чемпіонату України у 1997 році) на засіданні відповідної комісії вирішили провести спільну зустріч між сторонами для залагодження конфлікту.

Та чи вдасться здійснити це? На заваді можуть стати приватні інтереси: облпрофрада не хоче втрачати стадіон, що регулярно приносить прибутки у вигляді орендної плати з боку футбольного клубу, а також чималі гроші за концерти (останній, наприклад — «Океану Ельзи»). Вкладати ж кошти в реконструкцію теж бажання особливого немає. Iз іншого боку, міська влада прагне отримати споруду у свою повну власність. Рішення необхідно приймати вже зараз, адже для реконструкції час — найвдаліший, бо в Полтаві більше не буде футбольних матчів аж до початку наступного сезону наприкінці зими 2007 року.

Євген БРИЖ, Полтава
Газета: 
Рубрика: