Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Оргвисновки щодо тих, хто «не зрозумів»

15 липня, 1999 - 00:00

Зі своїх посад останнім часом були також звільнені голови Уманської, Тальнівської, Звенигородської, Христинівської райдержадміністрацій. Як з'ясувалося, чимало довірених людей Президента Леоніда Кучми і черкаського губернатора Анатолія Даниленка не зрозуміли «генеральної лінії», вбачаючи своє завдання насамперед у піднятті економіки, а не в здатності до політичних реверансів.

Однак гарячкова ротація кадрів за сто днів до виборів може призвести до того, що Кучма залишиться взагалі без помічників низової ланки. Пророчими виявилися слова колишнього начальника управління з питань внутрішньої політики Черкаської облдержадміністрації Володимира Мучинського про кадрову кризу. Подаючи у відставку, він назвав стиль керівництва, що його, зокрема, сповідує перший заступник губернатора Анатолій Кузьмінський, відверто авторитарним і комуністичним. До речі, сам А. Кузмінський відомвився по телефону прокоментувати критичну ситуацію, що склалася в кадровій політиці облдержадміністрації.

Ймовірно, що останні переміщення насправді не останні. Як повідомив «Дневі» голова обласного відділення «Народної солідарності» Ігор Чикаленко, цими днями на адреси голів райдержадміністацій та голів міст обласного підпорядкування були відіслані інструктивні листи, підписані заступником голови Черкаської облдержадміністрації Юрієм Кононеком, з вимогою надрукувати в місцевих газетах агітаційні матеріали про діяльність Леоніда Кучми: «Президент України. Сторінки Життя», «Розрахуємося з боргами», «Найвищий рівень піклування», «Шевченківські села будуть газифіковані в першу чергу» тощо. Вочевидь, певна частина виконавців не піде на відверте окозамилювання й проігнорує вказівку згори. Відтак, знову «полетять» чиїсь голови. Та мабуть, чим далі, то все більше людей вважатиме, що ліпше «позбутися голови», аніж слугувати відвертій брехні під назвою «найвищий рівень піклування».

Євген БРУСЛИНОВСЬКИЙ, «День» Черкаська область
Газета: 
Рубрика: