Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Пенсії виплатять, якщо ЄЕСУ розрахується з бюджетом?

22 жовтня, 1998 - 00:00

Як відомо, Вищий арбітражний суд визнав дійсним рішення держподаткової адміністрації Індустріального району Дніпропетровська про стягнення з ЄЕСУ пені у розмірі 1,4 млрд. грн. Напередодні екс-президент корпорації Юлія Тимошенко ініціювала в парламенті питання про відставку уряду.

Прес-служба корпорації «Єдині енергетичні системи України» заявила про відсутність якихось доказів, які аргументовано підтверджують «факт порушень у діяльності корпорації», та про політичне підгрунтя рішень ВАС.

Тим часом заступник голови ДПАУ Вадим Копилов вважає, що врятуватися від банкрутства корпорація ЄЕСУ може тільки шляхом використання своїх зарубіжних активів, повідомляє Інтерфакс-Україна. За словами В. Копилова, переданими цим агентством, ЄЕСУ практично всі доходи незаконно перераховувала на рахунки англійської компанії United Energy International.

Після оголошення рішення суду представник ЄЕСУ Сергій Бахарєв заявив: «Для нас цілком реальна процедура банкрутства». Фахівці з логіки кажуть: «Після того — не означає внаслідок того». І все ж не залишає відчуття того, що безкарно ініціювати питання про відставку уряду в нас не дозволяється нікому.

№202 22.10.98 «День»

При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Віталій КНЯЖАНСЬКИЙ, «День»
Газета: 
Рубрика: