Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Попит на ритуальні послуги зростає

27 квітня, 2004 - 00:00

Ритуальні послуги разом із послугами дошкільних закладів, хімчистки і з фарбування одягу подорожчали в березні на 0,6—17,7 відсотка. Оприлюднило цей прикрий факт Хмельницьке обласне управління статистики.

Демографічна ситуація проливає світло на надзвичайну зайнятість скромних трудівників, які «переправляють» покійників у інший світ. «За січень-лютий 2004 року в краї не стало 4455 громадян, що дещо більше, ніж за відповідний торішній період», — продовжили статистики. Усезростаючий попит спричинив підвищення цін на скорботні операції.

У березні подорожчали й медикаменти, перев’язувальні матеріали, речі для догляду за хворими. До слова, проведена нещодавно облдержцінінспекцією перевірка показала: в деяких аптеках роблять такі «накрутки»: беруть за десять гривень, «відпускають» за двадцять... Результати ж перевірки, проведеної наглядовою інстанцією, змусили прокурора області Івана Сибігу звернутися до начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації В’ячеслава Тарана з отакими словами: «Що це робиться? Людина вже однією ногою в могилі, а з неї беруть останнє буцімто за полегшення передсмертних страждань!..»

Подорожчав хліб — на 0,7 відсотка. М’ясо — за кілограм «нашої ряби», якій таки вдалося посунути з ринку стегенця Буша, вже правлять на гривню більше, ніж іще в лютому. Либонь тому, що на фураж ціна підскочила. От тільки яйця трохи подешевшали. Птиця сама відповіла на потепління в природі нечуваним підвищенням яйценосності. Кого закидають у краї дешевими та вчасно не збутими яйцями за невсипущі турботи про підвищення добробуту народу?..

Михайло ВАСИЛЕВСЬКИЙ, «День»
Газета: 
Рубрика: