Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Президент, прем’єр і спікер ушанували пам’ять В’ячеслава Чорновола

25 грудня, 2007 - 00:00
ФОТО МИКОЛИ ЛАЗАРЕНКА

Учора керівники України поклали квіти до пам’ятника видатному державному й суспільному діячу В’ячеславу Чорноволу. 24 грудня йому виповнилося б 70 років.

Нагадаємо, 25 березня 1999 року Чорновіл трагічно загинув в автокатастрофі під Києвом на п’ятому кілометрі автошляху Бориспіль — Золотоноша, коли його автомобіль зіткнувся з КамАЗом із причепом, що розвертався на шосе .

Як повідомлялося, в листопаді до справи про загибель В’ячеслава Чорновола були залучені польські експерти. За словами заступника генпрокурора Миколи Голомша, зараз активно розробляється версія про те, що загибель лідера Народного Руху України сталася внаслідок замаху.

«Певною мірою це пояснюється недавно отриманими результатами експертизи, проведеної польськими фахівцями. Вивчивши всі матеріали, вони прийшли до висновку, що КамАЗ, в який на повному ходу врізався автомобіль із В’ячеславом Максимовичем, не рухався, а стояв, перегороджуючи дорогу. Цей висновок суперечить даним попередніх експертиз, які відбувалися в Україні, тому зараз слідчі вивчають аргументи на користь обох гіпотез», — розповів заступник генпрокурора.

Інф. «Дня»
Газета: 
Рубрика: