Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Продали... військове містечко

17 листопада, 2005 - 00:00

В Івано-Франківську за 1 млн. 600 тисяч з аукціону продали військове містечко — об’єкт малої приватизації, розташований у Тисменицькому районі. Такі гроші, стверджують в регіональному відділенні Фонду держмайна України в Івано- Франківській області, за продаж об’єктів приватизації на Прикарпатті отримають вперше. Та й такого ажіотажу не бачили вже давно. Початкова ціна — 159,5 тис. грн. — за кілька хвилин зросла більше, ніж вдесятеро. Крок до аукціону становив 20 тисяч гривень. Придбати містечко намагалися семеро учасників аукціону (юридичні та фізичні особи).

Військове містечко під порядковим номером 92 — це кілька напівзруйнованих складів, господарських будівель, обмежованих залізною та бетонною огорожею. Міститься тут і асфальтована дорога. Здавалося б — нічого перспективного. Єдиною перевагою об’єкта називають його великі площі та близьке розташування до обласного центру. У квітні минулого року 92-е військове містечко Міноборони передало на баланс держадміністрації. Після цього Фонд держмайна включив його до об’єктів приватизації шляхом продажу на аукціоні. Результатами були задоволені. Ім’я нового власника цього об’єкту залишилося невідомим. Невідомо і для яких потреб придбано колишню військову власність.

Нині у Фонді Держмайна ще судяться з колишнім орендарем. Він не бажає підписувати акт передачі майна, хоча дія договору оренди вже закінчилася. Подібних гучних продажів об’єктів приватизації в області цього року більше не очікується.

Оксана ДАНИЛЮК, Івано-Франківськ
Газета: 
Рубрика: