Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Регіони демонструють лояльність Президенту

8 липня, 1997 - 00:00

В обласних центрах України відбулися засідання активів областей з одного й того ж питання - схвалення ініціативи Президента з продовження повноважень парламенту України ще на один рік. Як повідомляють кореспонденти "Дня", ініціатива Леоніда Кучми, висловлена на річниці Конституції, підтримувалася на місцевому рівні майже одноголосно. Приймаючи рішення, обласні "активісти" посилалися на "заклопотаність" і "невдоволення" народних мас, "наростання пристрастей", а також на дорожнечу проведення виборчої кампанії. Пропонувалося направити кошти, призначені для проведення виборів, на "вирішення життєво важливих питань" і соціальний захист населення.

Обласні активи звернулися до парламенту України з проханням підтримати ініціативу Президента і продовжити повноваження народних депутатів до весни 1999 року.

У деякі обласні центри для підняття бойового духу місцевих активів було кинуто підтримку з центру. У Чернігові, наприклад, допомогти схвалити ініціативу Президента прибули голова його адміністрації Євген Кушнарьов і міністр Кабінету Міністрів Валерій Пустовойтенко.

Як правило, представники політичних сил на засідання активів не запрошувалися.

За повідомленнями кореспондентів "Дня" Сергія ШТАНЬКО, Вадима РИЖКОВА, Тараса ТКАЧУКА, Сергія ЦИГАНКОВА

Наталя ДЬЯЧЕНКО, "День"
Газета: 
Рубрика: