Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Роман ДЯКІВ: "Фестиваль "Український світ" - це українська культура в далеких світах. І не тільки..."

23 серпня, 1997 - 00:00

Кореспондент "Дня" звернувся до першого заступника голови Ради Міжнародної спілки українських підприємців (МСУП) Романа Дяківа з проханням розповісти про фестиваль "Український світ". Пан Роман - заступник голови оргкомітету цього масштабного заходу, приуроченого до 6-ої річниці незалежності України.

Фестиваль, урочисте відкриття якого відбудеться в приміщенні Національної опери о 19 годині, - це один із прикладів реалізації державної програми "Українська діаспора до 2000-го року". Цю програму було затверджено минулого року тодішнім прем'єр-міністром Євгеном Марчуком. Євген Кирилович став і головою оргкомітету фестивалю.

25 серпня на глядачів чекає зустріч з Ніною Матвієнко, Тарасом Петриненком, дитячим складом Кубанського козачого хору, музикантами і співаками з Канади, Молдови, Росії... Ми дістанемо уявлення про українську культуру в далеких світах. Окрім того, на фестивалі буде вручено відзнаки і призи людям, які зробили вагомий внесок у розвиток української культури, економіки, підприємництва.

Довгостроковою програмою МСУП передбачено, що такі фестивалі будуть проводитися почергово в різних країнах. Їхня мета - це не тільки чисте культурництво, а й "презентація" нашої економіки, науки, підприємництва. Буде створюватися сприятлива атмосфера для спілкування українських фінансистів і підприємців із закордонними колегами. Це сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату й міжнародного іміджу нашої держави.

Олександр КАЧУРА, "День"
Газета: 
Рубрика: