Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Сповідь... топ-менеджера

24 грудня театр російської драми продемонструє глядачам свою нову роботу — антикризову драму
23 грудня, 2009 - 00:00
РОЛЬ ГЕОРГА КРАУЗЕ У ВИСТАВІ «БІЗНЕС, КРИЗА, ЛЮБОВ... /TOP DOGS/» ЗІГРАЄ ОДІН ІЗ ПРОВІДНИХ МАЙСТРІВ КИЇВСЬКОЇ СЦЕНИ ВАЛЕНТИН ШЕСТОПАЛОВ / ФОТО ІРИНИ СОМОВОЇ

Виставу на злобу дня під назвою «Бізнес, Криза, Любов... /Top Dogs/» поставив режисер Леонід Остропольський, сценографія — Є. Корнейчук. У її основу покладено п’єсу сучасного швейцарського драматурга Урса Відмера «Елітні пси». До речі, завзяті театрали пригадають, що років десять тому вистава під такою назвою вже йшла на сцені Театру російської драми, і ось нове прочитання історії про те, що робити, якщо ви залишилися без роботи. Погодьтеся, на сьогоднішній день питання дуже актуальне!

Головними героями вистави є вісім високооплачуваних фахівців, для яких зненацька настав «чорний» день, — фортуна перемінилася, їх виставили з фірм, банків і компаній за двері. Для кожного з екс-топ-менеджерів це катастрофа, адже вони звикли жити на широку ногу, вважаючи себе елітою і господарями життя, і раптом опинилися фактично за бортом. Вистава побудована на монологах героїв, щедро «присмачених» рекламними слівцями і фрагментами фінансових звітів, а ці сповіді — крики душі, але в своїй біді вони звинувачують усіх, та тільки не себе, намагаючись розібратися: як їм жити далі. Чи піднімуться вони знову кар’єрними сходами, чи ця підніжка долі стане для героїв фатальною? Раніше цю виставу глядачі сприймали як певну сатиру на буржуазне суспільство, а нині, коли в світі лютує економічна криза, багато що зі сказаного персонажами виглядатиме дуже сучасно. У постановці «Бізнес, Криза, Любов... /Top Dogs/» грають актори Валентин Шестопалов, Леонід Тітов, Олег Комаров, Валерій Зайцев, Сергій Озиряний, Олег Роєнко, Юрій Гребельник, Олег Замятін, Вікторія Жилинська, Ганна Наталушко та Тетяна Остапенко.

Аліса АНТОНЕНКО
Газета: 
Рубрика: