Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

У Черкасах посадили «дерево миру»

23 вересня, 2010 - 00:00
ФОТО НАДАНЕ ПРЕС-СЛУЖБОЮ ЧЕРКАСЬКОГО МЗК

У Черкаському парку 50-річчя Жовтня нещодавно посадили молоденького дуба, який названо «деревом миру». Освячення й благословення дерева проводив сам автор системи «Йога у повсякденному житті» Вишвагуру Махамандалешвар Парамханс Шри Свами Махешварнанда, відомий як Сваміджі, під час його візиту до Черкас. За словами Сваміджі, віднині кожен, хто підійде до цього дерева та загадає бажання, доторкнувшись до його крони, неодмінно отримає у подарунок втілення своїх мрій.

Під час візиту поважний гість зустрівся з міським головою Черкас Сергієм Одаричем. Мер Черкас розповів, що Сваміджі вже вп’яте приїжджає до міста, де діє гарна школа йоги. У місті проживає приблизно 300 постійних послідовників та кілька тисяч людей, які періодично практикують вчення йоги. Метою візиту високого гостя до Черкас була допомога людям знайти себе, здобувши гармонію та любов у власних серцях.

Сергій Одарич, вітаючи всіх із народженням у парку нового дерева, акцентував, що дуб звіддавна характеризує міцність, витривалість, стійкість, силу та життєствердність духу. Тому саме його обрали живим символом миру.

«Для Черкас визначна подія — приймати у себе наставника древнього вчення йоги. Вважаю великою честю посадити разом із Сваміджі «дерево миру». Сподіваюся, що, дійсно, ті знання, той світ та чистота, яке випромінює його святість, будуть передані через це дерево всім громадянам Черкас, — наголосив міський голова. Він також зазначив, що особисто не належить до числа йогів, проте раніше цікавився і пізнає й донині, що несе це вчення.

Анатолій БАБАК
Газета: 
Рубрика: