Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

У «Динамо» стане на одного акціонера менше

У судовій суперечці навколо клубу — новий поворот
10 вересня, 2005 - 00:00

На початку року, незабаром після того, як в Україні змінилася влада, вся країна стала свідком рукотворного скандалу навколо улюбленого мільйонами фанатів футбольного клубу «Динамо» Київ. Тоді, нагадаємо, один з міноритарних акціонерів ЗАТ «Футбольний клуб «Динамо» Київ», компанія «Пасифік Інтернешнл Спорт Клабз Лімітед», яку в пресі пов’язують з російським бізнесменом Григорішиним, спробували взяти футбольний клуб під свій цілковитий контроль. Поки спроба не має успіху.

У четвер Оболонський районний суд міста Києва розглянув на відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом одного з акціонерів ЗАТ «Футбольний клуб «Динамо» Київ» про визнання недійсним договору купівлі-продажу акцій ЗАТ «Футбольний клуб «Динамо» Київ» компанією «Пасифік Інтернешнл Спорт Клабз Лімітед», укладеного в 2000 році. Суд, розглянувши позов, задовольнив його, таким чином визнавши недійсність купівлі акцій компанією «Пасифік Інтернешнл Спорт Клабз Лімітед».

Які правові наслідки цього судового рішення? Як стверджують юристи, з якими вдалося поспілкуватися кореспонденту «Дня», якщо це рішення набере чинності, компанія «Пасифік Інтернешнл Спорт Клабз Лімітед» перестає бути акціонером футбольного клубу. А значить — всі тяжби, всі судові процеси, які ініційовані цією кампанією щодо «Динамо» руйнуються, адже в усіх позовних вимогах в цих процесах «Пасифік Інтернешнл Спорт Клабз Лімітед» фігурує як акціонер. Задоволення таким рішенням Оболонського районного суду висловлюють і багато акціонерів ЗАТ «Футбольний клуб «Динамо» Київ. За їх словами, компанія «Пасифік Інтернешнл Спорт Клабз Лімітед» протягом досить тривалого часу, володіючи двома сотнями акцій, не виявляла особливого бажання брати участь у вирішенні справ клубу, зокрема — в його фінансуванні, і навіть блокувала необхідні перетворення. Як зазначив один з акціонерів, крім юридичної логіки прийняте судом рішення є «логічним з моральної точки зору».

Володимир СОНЮК, «День»
Газета: 
Рубрика: