Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Вінегрет смаку

26 липня, 2000 - 00:00

Завершився IX Міжнародний фестиваль «Таврійські ігри». Трансляції по УТ-1, ICTV та Інтернету, дозволили всім бажаючим поринути в атмосферу цієї грандіозної за масштабами акції. Але гігантоманія — не завжди плюс. Із щоденників фестивалю складалося враження, що чимало наших представників шоу-бізнесу прибули до Каховки «потусуватися» виключно для свого задоволення і тому працювали на старому репертуарі. Тому й концертна програма нагадувала вінегрет, в якому по сусідству знаходилися посередні команди з флагманами світової сцени. Зате це доволі сумнівне за якістю блюдо подавалося тільки у найвищому ступені. Мабуть, вражали натовпи невибагливої публіки, котрі обліпили кручі Дніпра, щиро радіючи можливості бути присутніми на безкоштовному заході, і сприймали на «ура» всіх і все.

Уперше думки журі і глядачів співпали на конкурсі краси «Королева України», в якому перемогла десятикласниця з Херсона Ганна Платонова. Подарунки на дівчину, котра злегка розгубилася, сипалися немов з рогу достатку: шуба з чорнобурки, фарфоровий сервіз, 150 найменувань косметики, ювелірні прикраси і путівка до Парижа.

Цілком традиційно на фестивалі пройшов пивний чемпіонат, парусна регата і кубок з міні-футболу. А тепер про те, чого не сталося. Не було підбито підсумків Всеукраїнської премії в галузі музики і масових видовищ «Золота Жар-птиця». Замість цього організатори «Ігор» оголосили про нову концепцію акції, ймовірно, пам’ятаючи про невдачу торішньої церемонії, яка проходила на сцені палацу «Україна», але нагадувала банальний міжсобойчик. Саме ця обставина примусила президента ЗАТ «Таврійськi iгри» Миколу Баграєва повернути захід на історичну батьківщину — в Каховку. Хоча сьогодні, за великим рахунком, нагороджувати нікого. Дуже вузьке коло героїв. Олександр Пономарьов, котрий отримав «перо» як кращий співак 1996 року, не випускає його з рук i досі. У рок-музиці також ті ж особи, які змінюють один одного по колу: «ВВ», «Грін Грей», «Скрябін», «Океан Ельзи». Може тайм-аут церемонії піде всім на користь. Може, поки відростатиме екзотичний хвіст жар-птиці, у нас з’являться нові молоді таланти.

Тетяна ПОЛІЩУК, «День»
Газета: 
Рубрика: