Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Закарпаття чекають глобальні катаклізми

25 листопада, 1998 - 00:00

«Очевидно, — сказав він, — що всіх людей, котрих треба буде відселяти, необхідно зарахувати до статусу екологічних біженців», — повідомляє кореспондент «Дня» Василь ЗУБАЧ.

Із двох тисяч потенційних зсувів сьогодні активізувалися 150. Але всі вони «готові» від весняних потоків рушити на багато сіл. Причинами зсувів багато фахівців і нардепи називають безконтрольну вирубку лісів.

Крім того, оперативні служби Міністерства охорони здоров'я України найближчим часом очікують значного зростання захворюваності населення на гострі кишкові інфекції. Зокрема, як зазначили кореспонденту «Дня» Віктору ВОРОНЮКУ в прес-центрі МОЗ, у зв'язку із трагічною ситуацією, яка склалася внаслідок повені в Закарпатті, медики цілком серйозно вважають, що незабаром деяким громадянам можуть бути поставлені діагнози черевний тиф або вірусний гепатит А.

Пильної уваги в цьому плані насамперед заслуговує Свалявський район — багаторічний осередок черевного тифу. Саме тому відповідними службами в області нещодавно було проведено дезинфекцію 29 376 колодязів, 109 водопроводів, 5 339 житлових приміщень, 24 396 надвірних туалетів. У результаті цих заходів з'ясувалося, що вода, зокрема в громадських та індивідуальних колодязях, має високий відсоток відхилення від норми (до 38,5 %).

У прес-центрі МОЗ «Дню» також повідомили, що не виключають виникнення в регіоні епідемічних ускладнень через сибірку та сказ у зв'язку зі значним розмноженням гризунів — рознощиків лептоспірозу.

№226 25.11.98 «День»

При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Газета: 
Рубрика: