Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

16-ті Дні «Дня» у Львові – початок 29 квітня

Андрій Садовий: «Я гордий, що в Україні маємо таку газету, яка щороку представляє необхідні інтелектуальні проекти»
27 квітня, 2015 - 19:13
Дні «Дня» у Львові
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

29 квітня місто Лева прийме неймовірну Фотовиставку «День-2014». Дні нашого видання у Львові відбудуться на запрошення Львівської міської ради та міського голови Андрія Садового, Національного університету «Львівська політехніка» та Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою. На третьому поверсі приміщення Культурно-мистецького центру «Львівський палац мистецтв» (вул. Коперника, 17) відвідувачі зможуть побачити, відчути й «пережити» понад 150 світлин з-поміж переможців XVI Міжнародного фотоконкурсу газети «День», надісланих з усіх куточків України як фотографами-професіоналами, так і фотолюбителями. А вже за кілька годин після відкриття виставки (о 15.00) у конференц-залі Національного університету «Львівська політехніка» головний редактор «Дня» Лариса Івшина дискутуватиме з читачами на тему «Як нам перемогти?» У ході діалогу редактор представить студентам, викладачам, громадським діячам та інтелектуалам книжкову новинку «Україна Incognita. ТОП-25», видану трьома мовами, що, можливо, допоможе читачам крізь призму видатних постатей знайти шляхи, якими «ми зможемо перемогти».

Львів’яни — вже в передчутті масштабної події. Щоб якнайбільше коло людей побачило найкращі світлини фотоконкурсу газети, міськрада запропонувала для експонування приміщення Палацу мистецтв. Міський голова Андрій САДОВИЙ переконаний: все, що робить газета «День», викликає велике зацікавлення та суспільний інтерес. «Тому що це газета, яка об’єднує мудрих людей і створює фундамент, на якому можна будувати сильну, потужну, мудру Україну. Є середовище газети, яка насправді є горизонтом, дороговказом. Я гордий, що ми в Україні маємо таку газету, і що вона щороку проводить чимало вкрай необхідних інтелектуальних проектів — книжки, фотовиставки, додаток «Маршрут №1» та багато інших, — розповідає мер. — Переконаний, фотовиставку, яку газета «День» привозить до Львова, має побачити кожен». Для цього відділ промоції міста робить усе, щоб інформація про Дні «Дня» у Львові дійшла до кожного його жителя.

Ректор Національного університету «Львівська політехніка» професор Юрій БОБАЛО, завдяки ініціативі якого студенти політехніки чимало років поспіль першими долучалися до проектів «Дня», відвідував Фотовиставку газети «День» не раз і не тільки у Львові. Для нього — це пошук, а за цим й відкриття нового сенсу, адже цим вона завжди неповторна і цікава. «Мені здається, вона призначена, щоб викликали у людини відчуття дня й переосмислення усього, що відбувається в країні. Це настільки тонко робиться, що людина й сама не зауважує, як стає «заручником» виставки. Вона починає прагнути більшого й більшого, — каже Юрій Ярославович. — Відвідувачі бачать на фотографіях життя, адже за кожною фотографією стоять конкретні люди, які тією чи іншою мірою передають свій світ, в якому вони радіють, переймаються, страждають — це одне з найголовнішого. Дивишся на фото й відчуваєш, чим вони живуть, бо все написано в їхніх очах, міміці. Такі ініціативи важливо робити хоча б тому, що людина починає дивитися по-іншому на навколишній світ, і те, що вона бачить, її змінює». За словами ректора «ЛП», цього разу він спробує подивитися на неї крізь призму національного характеру.

Нагадаємо, що вже традиційно всі відвідувачі виставки зможуть відчути себе членами журі, віддавши свій голос за найцікавішу, на їхній погляд, світлину. У день закриття виставки за результатами цього голосування буде оголошено володаря титулу глядацьких симпатій від львівських читачів та глядачів інтелектуального продукту «Дня».

Як завжди, виставки «Дня» — це фотолітопис того, як і чим жила Україна минулий рік. А він став для всіх «концентратом викликів та випробувань»... Тому запрошуємо всіх на експозицію, яка триватиме з 29 квітня до 10 травня. Вхід вільний, з 11.00 до 18.00, окрім понеділка.

Дмитро ПАЛЬЧИКОВ, Львів
Газета: 
Рубрика: