Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

20 тисяч дерев

висадять на частково знеліснених ділянках карпатських парків
14 березня, 2017 - 11:52
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

У національних природних парках «Синевир», Карпатський та «Сколівські Бескиди» висадять 20 тисяч саджанців дерев на частково знеліснених ділянках карпатських парків. Акція відбувається в межах всеукраїнської програми «Разом за природу», йдеться в інформації прес-служби Мінприроди, що надійшла «Дню».

Ініціатори проекту пропонують кожному українцю зробити свій внесок — долучитися до відновлення українських Карпат і посадити власне дерево. Як зазначив директор Департаменту з питань заповідної справи Міністерства екології України Ігор ІВАНЕНКО, знайти своє іменне дерево можна буде на мапі сайта zapryrodu.com.ua. «Спільні зусилля з відтворення і збереження лісів є довготривалими інвестиціями, які допомагають охороняти природу вже сьогодні, а також налагоджувати діалог з місцевими громадами і створюють імідж нашої країни на міжнародній арені», — відзначив Ігор Іваненко.

За словами національного координатора WWF в Україні Олени ТАРАСОВОЇ, яка озвучила дані звіту щодо стану довкілля на планеті — Living Planet Report, кожного року людство споживає більше ресурсів, ніж встигає відновити наша планета. «Якщо тенденція не зміниться, то 2030 року для забезпечення потреб нам знадобиться дві Землі. Щоб змінити таку ситуацію, варто діяти разом», — наголосила вона.

Під час першого етапу програми «Разом за природу» буде висаджено саджанці дерев на територіях НПП «Синевир», НПП «Сколівські Бескиди» і Карпатського національного природного парку. Організатори акції закликають всіх українців долучатися.

Газета: 
Рубрика: