Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Автомобіль і дрон для ЗСУ: Острозька академія продовжує підтримувати українських захисників

5 жовтня, 2022 - 15:09

Нещодавно Міжнародний благодійний фонд відродження Острозької академії організував збір коштів для придбання автомобіля і спеціального обладнання полку ЗСУ, де служить викладач-випускник НаУОА.

Завдяки зусиллям академічної спільноти Острозької академії й інших благодійників, нам вдалося зібрати 238 976 гривень. До збору коштів долучилися 428 благодійників.

«Підтримка ініціатив НаУОА друзями з усієї України і з-за кордону в цей непростий час боротьби за національну незалежність є прикладом не тільки солідарності із ЗСУ, але й величезного патріотизму. Для нас надзвичайно цінною є безкорислива і постійна допомога наших меценатів, за яку ми висловлюємо щиросердечну вдячність усім. Переконаний, що саме завдяки нашим спільним зусиллям ми незабаром святкуватимемо перемогу й почнемо відбудовувати вільну та незалежну Україну», – зазначає помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу НаУОА, професор Едуард Балашов.

Урахувавши зміну потреб і щоденні виклики, які постають перед військовими ЗСУ, за зібрані кошти було вирішено придбати необхідні на цей час нашим захисникам речі. Зокрема на ці кошти придбали повноприводний автобус «Toyota», який було підготовлено для військових цілей і разом з іншою благодійною гуманітарною допомогою передано на потреби військових 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького.

Також за ці кошти було закуплено дрон DJI Mavic 3 й інші необхідні речі для полку спеціального призначення ЗСУ, де служить викладач-випускник НаУОА.

Керівниця волонтерського центру Острозької академії Ольга Балацька зазначає: «Щира вдячність і низький уклін усім, хто у скрутний час підтримав вирішення нагальних потреб захисників. Неймовірно, що попри всі наслідки дії воєнного стану, українці й меценати знаходять ресурси й продовжують боротьбу. Сподіваємось, що придбані автобус і дрон служитимуть і приноситимуть користь на фронті для виконання важливих завдань. З кожним кроком, вчинком і дією наближаємо Перемогу України!».

До слова, з початку повномасштабного російського вторгнення Острозька академія надає допомогу українським військовим. Упродовж цього непростого періоду професорсько-викладацький склад і працівники університету постійно здійснювали грошові пожертви на армію, закуповували необхідну техніку й одяг, відправляли продукти харчування й ліки.

Крім цього, Острозька академія продовжує підтримувати працівників і студентів закладу, а також внутрішньо переміщених осіб, які проживають у гуртожитках університету.

Соломія Костенкова
Рубрика: