Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Братислава» відроджується!

Профільна комісія Київради нарешті схвалила проект рішення, згідно з яким комунальний кінотеатр, що розташований на київській Оболоні, стане багатофункціональним культурологічним закладом
4 серпня, 2017 - 11:39

Завдяки реалізації цього проекту на засадах державно-приватного партнерства мешканці Оболоні  зможуть отримати оновлену сучасну будівлю з розширеним набором функцій: від перегляду кіно в модернізованому залі з сучасним обладнанням  до підтримки своїх інноваційних проектів у сфері високих технологій. Частину приміщень   кінотеатру буде  передано для створення Центру розвитку сучасних інноваційних технологій, стартапів та підприємництва, зокрема соціального коворкінгу з пільговими місцями для обдарованої молоді, лабораторій,  створення  креативного простору, навчальних аудиторій для освітніх програм тощо.  Соціальну функцію закладу буде збережено.

Депутат Київради, лідер громадської кампанії «Врятувати Братиславу» та активістка БФ сприяння ініціативам газети «День» Ганна Свириденко, зазначила, що вона як депутат і  мешканка Оболоні прагне, щоб   її рідний район   став прикладом сучасних інновацій не лише для  столиці, а й усієї України. А інші громади  вчилися захищати спільне майно, не доводячи його до руйнації,  вселяючи  нове, сучасне дихання».

Незабаром проект рішення буде внесено до сесійної зали Київради. І якщо депутати підтримають його, то півторарічна боротьба оболонської громади за відновлення роботи кінотеатру «Братислави» нарешті закінчиться успіхом. Нагадуємо, що «День» весь цей час  тримав  на пульсі ситуацію  з повернення  оновленої «Братислави» киянам.

Микола ГРИЦЕНКО
Газета: 
Рубрика: