Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Діджиталізація кульгає

Ініціатива Херсонської ОДА з qr-кодами в маршрутках поки не працює
27 січня, 2020 - 19:05
ФОТО ОЛЕГА МАРЧУКА

Ідея зручної оплати в автобусах внутрішньообласного сполучення та легалізації перевізників за допомогою QR-кодів, яку наприкінці минулого року анонсували в Херсонській ОДА, досі не запрацювала.

Про це пишуть мешканці, які вирішили спробувати інновацію в дії.

«Ну що, мій експеримент провалився! Сьогодні вирішив опробувати «нові технології» в дії. Але не вийшло. Зібрався їхати на 7.10. Перш ніж увійти в автобус, став відсканувати QR-код при вході до автобуса, адже ніхто не подумав, що вони мають бути і в салоні. Та поки я кілька секунд стояв, водій закрив двері і почав їхати. Я постукав, щоб зупинив і впустив в автобус, на що водій почав обурюватись. Сказав, що це не працює, що він не буде мене чекати, поки я відсканую, що йому треба ще довго чекати, поки дійде до нього смс з підтвердженням», — пише в соцмережі мешканець Олександрівки Білозерського району Олег МАРЧУК.

Олег розповідає, що в результаті його платіж так і не пройшов, хоча в онлайн-банкінгу системи «Приват 24» відмову не вказано.

За словами Марчука, на автостанціях диспетчери говорять, що ці платежі не синхронізуються з системою, і навіть якщо ви придбаєте квиток, то місце вказане не буде.

«Висновок такий: система зроблена незручно, складно і для пасажирів, і водіїв. Водії не підготовлені, не задоволені. Неможливо оплатити, сівши в салон, бо в салоні не розвісили qr-коди. Але хочеться вірити, що керівництво перевізника створить подібну систему, як у міських тролейбусах, яка працює ідеально», — додає Олег Марчук.

Нагадаємо, в листопаді минулого року ми писали про ініціативу обласної влади Херсонщини з легалізації та підвищення комфорту на маршрутах області. Зокрема, йшлося і про наведення ладу на маршрутах до КПВВ з окупованим Росією Кримом.

«Кожному маршруту, кожному автомобілю під час проведення конкурсу буде присвоєно унікальний QR-код. Після цього перевізник повинен його розмістити в доступному місці, щоб людина, яка має смартфон і має бажання сплатити в безготівковому порядку, могла це зробити», — заявляв тоді заступник голови Херсонської ОДА Вадим ЧАБАН.

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон
Газета: 
Рубрика: