Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Дніпропетровщина — лідер у «Великому будівництві»

Загалом звели та реконструювали майже 100 об’єктів
28 січня, 2022 - 10:32
ФОТО НАДАНО ПРЕССЛУЖБОЮ ОДА

У 2021-му році у Дніпропетровській області комплексно оновлювали інфраструктуру. Загалом звели та реконструювали майже 100 об’єктів. Це найбільша кількість в Україні, повідомив під час брифінгу у ДніпроОДА консультант програми «Велике будівництво» Юрій Голик. «У 2021-му в цілому в Україні звели «з нуля» та оновили 115 шкіл та дитсадків, 33 лікарні, 237 сільських амбулаторій, 22 басейни. А ще — понад 7 тисяч км державних і місцевих доріг. Дніпропетровщина — лідер серед інших областей України», — зазначив Юрій Голик. Будівельні й ремонтні майданчики були розгорнуті у різних куточках Дніпропетровщини. Працювали у дитячих садочках, басейнах, школах, приймальних  відділеннях, на  дорогах та стадіонах.  Серед зведених «з нуля» — дитсадки у Покрові та Старих Кодаках. Із сучасним дизайном, теплі, затишні. Загалом на 200 малюків. А ще в області термомодернізували три дошкільні заклади. «Нові садочки мають оригінальну архітектуру. Вони нагадують дитячу казку. Комфортні, яскраві, доступні для людей з інвалідністю. Саме у таких умовах мають виховуватися малюки, а не в сірих та холодних будівлях», — наголосив Юрій Голик.

Із позначкою «зроблено» — шість шкіл. Реконструйовані об’єкти, зокрема, в Апостоловому, Петропавлівці, Сурсько-Литовському, Дніпрі. «Відкрили 6 новозбудованих малих групових будинків. Вони для дітей, які залишилися без батьківської турботи. Там маленькі мешканці області розвиваються в атмосфері сімейного затишку», — сказав Юрій Голик. Нове дихання отримала й спортивна інфраструктура. За темпами її розвитку Дніпропетровщина утримує національну першість. У Дніпрі звели Олімпійський дім. У Нікополі та Слобожанському «виросли» нові сучасні басейни. У регіоні облаштували 9 стадіонів. При школах, у громадах та містах. Зробили акцент на розвитку медичної інфраструктури. Серед втілених проєктів — 16 побудованих сільських амбулаторій. У більшості з них передбачене житло для сімейних лікарів.  В опорних лікарнях модернізували 13 приймальних відділень. У Дніпрі, Кам’янському, Кривому Розі, Першотравенську, Марганці, Новомосковську. Вони оснащені всім необхідним обладнанням для порятунку «важких» пацієнтів. Раніше такі умови мали лише мешканці великих міст.

Увесь минулий рік не припинялися роботи й на дорогах області. Загалом збудували нових та відремонтували понад 550 км автошляхів. З них майже 130 км — місцевого значення і майже 450 км — державного. Відбулася довгоочікувана подія — новозведеною об’їзною Дніпра рушили автівки. Південний обхід розвантажив місто від транзитного транспорту.

Вадим РИЖКОВ, «День», Дніпро
Газета: 
Рубрика: