Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

До вишу – без бюрократії

Урядовці заявляють про готовність спростити доступ до освіти для жителів окупованих територій України
29 березня, 2017 - 11:33
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

«Спільно з колегами з Міносвіти та Мінінформполітики ми успішно працюємо над тим, щоб якомога більше дітей з непідконтрольних територій могли отримати освіту в українських навчальних закладах, — зазначив міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш під час недавнього круглого столу, на якому урядовці разом з представниками громадських та міжнародних організацій обговорювали цю тему (цитата з сайта МінТОТ).

«Зі свого боку ми готові максимально спростити бюрократичні процедури для об’єднання наших зусиль», — наголосив Вадим Черниш.

З огляду на складність отримання атестатів, паспорта громадянина України та інших документів для проходження ЗНО чи вступу у виш на територіях, де органи державної влади тимчасово не здійснюють повноважень, мешканці непідконтрольних територій і населених пунктів, наближених до лінії зіткнення, можуть здати ЗНО, просто звернувшись до освітніх центрів у своїх регіонах і склавши іспит з української мови та історії України, зазначається на сайті МінТОТ.

Сьогодні розроблена пам’ятка для абітурієнтів з Донецької та Луганської областей, яка інформує про спрощену для них процедуру вступу до українських ВНЗ, і триває інформаційна кампанія з її розповсюдження. Також відповідну інформацію можна отримати на сайтах Міністерства освіти і науки та dostupnaosvita.com.ua.

Газета: 
Рубрика: