Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Дирекція парку «Голосіївський» відреагувала на публікацію про конфлікт із громадськістю через будівництво гірки для катання

«День» стежить за розвитком подій
19 лютого, 2021 - 13:21
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

До редакції надійшов лист від адміністрації НПП «Голосіївський» за підписом директора парку В’ячеслава Потапенка з вимогою про спростування інформації, опублікованій у статті «Ліс без атракціонів» (від 23 листопада 2020 р.). Наводимо текст листа:

1 «На площі півтора гектари у Національному природному парку «Голосіївський» планують збудувати гірку для катання...» — зазначаємо, що ця інформація є невірною, оскільки КМДА, як розпорядник землі, прийняла рішення про проведення інвестиційного конкурсу із залучення інвестора до реалізації проєкту «Облаштування зони активних розваг та відпочинку з благоустроєм території у «Голосіївському парку імені М. Рильського», який ввійшов до складу НПП «Голосіївський» без вилучення у землекористувача та перебуває на балансі КП по утриманню зелених насаджень Голосіївського району м. Києва. Таким чином КМДА своїм розпорядженням від 10.04.2020 р. №596 фактично затвердив будівництво гірки для катання в Голосіївському парку імені М. Рильського в зоні стаціонарної рекреації, затвердженої наказом Мінприроди України від 28.08.2019 №308.

2 «...статус національного парку забороняє подібну діяльність на його охоронній території...» — дане твердження є хибним, оскільки НПП «Голосіївський» є суб’єктом рекреаційної діяльності та діє лише відповідно до вимог природоохоронного законодавства. Відповідно до ст.21 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» у зоні стаціонарної рекреації, про яку йдеться в статті, дозволено розміщення готелів, мотелів, кемпінгів, інших об’єктів обслуговування відвідувачів парку, в тому числі для організації масового відпочинку та спортивно-оздоровчих заходів, інформаційних центрів, візит-центрів, стоянок автотранспорту, пунктів харчування, та заборонено будь-яку діяльність, яка призводить або може призвести до погіршення стану навколишнього природнього середовища та знищення рекреаційної цінності території національного природного парку.

3 «... Голосіївський парк з його унікальною екосистемою озер» — дане твердження також є неправдивим, оскільки на території ННП «Голосіївський» знаходяться каскади ставків Горіхуватські, Голосіївські (Дідорівські) та Китаївські, що створено штучно — шляхом зарегулювання струмків та утворюють унікальну екосистему ставків на території Парку.

«День» у свою чергу пропонував висловити адміністрації НПП «Голосіївський» свою позицію щодо конфлікту із громадою через гірку, від чого не відмовляється і зараз.

Газета: 
Рубрика: