Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Головне — дарувати людям радість та добро»

У Львові три тижні діятиме резиденція Святого Миколая
6 грудня, 2018 - 10:16
ФОТО АВТОРА

До 20 грудня у Львові буде діяти головна резиденція Святого Миколая. Відкрили її уже вп’яте напередодні циклу Новорічно-Різдвяних свят на вулиці Старознесенській, 30, на території Kavalier Boutique Hotel.

Резиденція святого оздоблена новорічними прикрасами та відповідною атрибутикою, а також іконами, мапами світу, дитячими малюнками, фотографіями. Вітати дітей допомагає йому один із його помічників. «Увесь рік я подорожую світом і приношу радість дітям різних країн та континентів. І не важить, яка це пора року. Головне — дарувати людям радість та добро. Навіть засуджених їздив вітати. Але завжди на цей час приїжджаю до Львова. Тут своя, неповторна атмосфера», — каже Миколай. Про велику кількість відвіданих країн свідчать нашивки з назвами цих країн чи міст, що їх він пришив на своєму вбранні. Також в одному кутку будиночка є багато фотографій з дітьми різних країн та континентів.

Варто зауважити, що резиденція Святого Миколая активно запрошує соціально незахищених дітей. Так, на відкриття запросили 270 діток із Великолюбінського навчально-реабілітаційного центру та Роздільського дитячого будинку-інтернату для хлопчиків.

Павло ПАЛАМАРЧУК, Львів
Газета: 
Рубрика: