Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Хочемо вберегти життя воїнів»

Вінницький студент запрошує долучатися до плетіння маскувальних сіток. Наступна акція — 17 липня
16 липня, 2021 - 15:52

Організатором такої акції ставв 19-річний студент Іван Олицький. Напис на футболці юнака — «Люблю Україну» ще раз засвідчує його патріотичні почуття. «Я випускник Академії лідерства і саме там отримав знання, як допомагати іншим, бути активним волонтером. Спершу я зібрав своїх друзів, ми плели сітку по вихідних в офісі моєї мами. Нині я звернувся до нашого молодіжного центру «Квадрат» і вони зробили оголошення, аби до цієї справи доєдналось чим більше людей. Нам дуже бракує волонтерів і добрих рук. Ми плетемо дві маскувальні сітки. Далі я передаю її в місто Харків волонтерській організації «Ставай поруч», яка доставить їх на передову», — розповів юнак.

Сітка розміром 5 на 5 метрів. Того дня до акції доєднались 10 волонтерів. Наприклад, Володимир Васильович прийшов сюди разом із онуками, які приїхали з Санкт-Петербурга. «Я і мої онуки  хочемо допомогти українським воїнам. В Росії не розповідають про війну із Україною, в школах це замовчують, але мої хлопці  люблять Україну і тому вирішили доєднатися. Я колишній військовий,  служив у військово-патріотичних силах. Ці сітки дуже необхідні фронту, вони маскують техніку, адже вороги запускають дрони і усе бачать, потім накривають їх різними видами зброї», — говорить чоловік.

Плести сітку досить легко, і цього можуть навчитися навіть діти. «Все досить просто: береш смужки довжиною  20 сантиметрів зав’язуєш на кожний кут сітки», —  додає Іван Олицький.

Серед тих, хто приєднався, і вінничанин Андрій Козак. «Коли я почув про такий захід, то із радістю відгукнувся на таку громадську ініціативу. Жодним чином не вагався, хоч, звісно, в кожного з нас є багато своїх справ. Я свідомо захотів бути корисним і допомогти нашій армії на Сході. Вважаю, що в час коли країна знаходиться в стадії війни з іншою країною,  такі заходи мають бути більш поширені і розвинуті, і передусім підтримані на національному рівні.  Держава має більше уваги приділяти підтримці армії. Тож закликаю всю небайдужу громадськість активніше долучатись до подібних ініціатив на підтримку наших військових, і зокрема 17 липня прийти на наступний подібний захід, який відбудеться у Вінниці».

Леся КЕСАРЧУК, фото авторки
Газета: 
Рубрика: