Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Канікули в таборі – від військових та волонтерів

Діти з Луганщини оздоровлюватимуться в Рівненській області
8 червня, 2016 - 11:49
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Діти з Луганщини, які живуть у прифронтовій зоні, відпочиватимуть на Рівненщині. Перша група школярів зі сходу вже приїхала у місцевий оздоровчий табір. Такі канікули для дітей, які на власні очі бачили війну, влаштували військові та волонтери.

«Це школярі з населених пунктів, які розташовані найближче до лінії розмежування. Дехто з них саме під час цієї подорожі на Рівненщину вперше їхав залізницею, — розповідає священик Української православної церкви отець Ростислав, котрий супроводжував дітей із Луганщини під час цієї поїздки. — Ми хотіли забрати дітей подалі від війни, щоб вони відпочили, відчули мирне життя. Тепер школярі зі сходу оздоровлюються в таборі «Електронік». Перебування там для них оплатили волонтери з організації «Справа миру». Плануємо, що зможемо оздоровити ще декілька груп дітей, а цю справу підтримають й інші благодійні організації».

Організація відпочинку для школярів із Луганщини — це лише частина проекту, який спільно втілює відділ військово-цивільного співробітництва оперативного командування «Захід», волонтери та представники місцевої влади. «Мені важко називати це проектом, бо насправді це частина мого життя. Я служу на Луганщині майже рік. Щоб допомогти цим людям, потрібно об’єднати зусилля військових, священнослужителів, чиновників та волонтерів. Ми це і зробили. Тепер, зокрема, відбудовуємо дитячі майданчики, церкви, дбаємо про оздоровлення школярів, бо тутешнім дітям це необхідно. А ще хочемо, щоб одинадцятикласники з Луганщини мали можливість продовжити навчання, — розповідає старший офіцер відділу військово-цивільного співробітництва ОК «Захід» Андрій Рисюк. — Тож уже домовились про те, щоб випускниця з Луганської області, яка втратила і маму, і тата, могла безкоштовно навчатися в одному з вищих навчальних закладів Рівного».

Тетяна ІЛЬНИЦЬКА, Рівне
Газета: 
Рубрика: