Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Квиток у світ звуків

В Україні стартувала акція на підтримку дітей з проблемами зі слухом
4 квітня, 2018 - 12:14

Вже у 13-й раз активісти всеукраїнської благодійної організації «Серце до серця» за підтримки Міністерства освіти і науки та Міністерства охорони здоров’я проводять по всій країні збір коштів для допомоги глухим і слабочуючим дітям. Ініціатива називається «Почуй світ».

Офіційна статистика показує, що на кожну тисячу новонароджених припадає одна глуха дитина та три із пониженим слухом. Основне завдання лікарів — вчасно виявити патологію та надати допомогу. Саме тому цьогорічна акція має на меті зібрати кошти для підняття рівня діагностики — на виручені гроші закуплять спеціальне медичне обладнання.

«Якщо дітей вчасно продіагностувати, назначити правильне сучасне лікування, то вони згодом підуть до звичайних шкіл, вступлять в університети, взагалі увіллються в суспільство. Адже технології лікування цієї хвороби досягли такого рівня, що дозволяють, за умови вчасно поставленого діагнозу та реабілітації, не допустити інвалідності», — акцентує Анатолій КОСАКОВСЬКИЙ, президент Асоціації дитячих оториноларингологів України.

За словами Анатолія Косаковського, перша акція зібрала 60 тисяч гривень, а минулорічна — понад чотири мільйони гривень. Міста і райони по-різному підключаються до збору грошей. Торік найбільш активною була Вінниця: там вдалося зібрати 800 тисяч гривень. На них купили ендоскоп, слухові апарати та  обладнання для хірургічного електрозварювання. Були й міста, де зібраних коштів ледве вистачило на кілька слухових апаратів. Тому волонтери закликають до активності.

Для більшої зручності на сайті організації «Серце до серця» створили можливість онлайн-платежів. Організатори запевняють, що кожна гривня піде за призначенням. Звісно, кошти збиратимуть і традиційно — зі скриньками на вулицях.

«У всіх областях на вулиці виходитимуть волонтери від нашої організації, особливо — 21 та 22 квітня. У руках триматимуть опечатані скриньки з нашою атрибутикою, — розповідає Юлія ШАРАПОВА, заступниця голови правління всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця». — Волонтер матиме ідентифікаційний номер, у нього можна буде поцікавитися номером телефону та прізвищем. Зібрані кошти він відправляє на рахунок у банку і надсилає нам чек. Наш фонд відкритий для звітності. Ви можете поцікавитися цією інформацією на нашому сайті».

Організатори додають, що закуплене обладнання встановлюватимуть в обласних лікарнях, доступ до нього буде безкоштовним.

 

Оксана МИКОЛЮК, «День»
Газета: 
Рубрика: