Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Легальні перевезення і сервісні зони на КПВВ

Обіцяє створити нове керівництво Херсонської ОДА
12 серпня, 2019 - 18:30
ФОТО АВТОРА

Новий очільник Херсонської ОДА Юрій ГУСЄВ планує забезпечити належне транспортне сполучення в області, зокрема й до пунктів пропуску на адміністративній межі з Кримом. Про це Гусєв заявив журналістам після візиту на КПВВ «Каланчак» та «Чаплинка».

«Скасовано вже кілька розпоряджень голови обласної адміністрації (попереднього голови ОДА Андрія Гордєєва. — Авт.). Я сподіваюсь, що в найближчі 2—3 тижні ми сформулюємо те, якими ми бачимо прозорі правила для всіх на ринку перевезень для того, щоб усі перевізники їх виконували, а жителі області та гості отримували якісні послуги», — повідомив Гусєв. За його словами, частиною розслідування є ситуація з нелегальними перевезеннями до КПВВ на адмінмежі з анексованим Кримом.

«Обласною державною адміністрацією формується новий склад конкурсного комітету з організації та проведення в області конкурсу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на міжміських і приміських внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування», — повідомляє сайт Херсонської ОДА. До складу конкурсного комітету запрошують і громадські організації.

Щодо облаштування самих пунктів пропуску на адмінмежі з Кримом Гусєв зазначив, що тут потрібно побудувати автостанцію і повноцінну сервісну зону для громадян. Раніше, під час представлення Гусєва як голови ОДА, він пообіцяв президенту Зеленському реалізувати ці проекти до 20 грудня 2019 року.

Про сервісні зони з автостанцією, ЦНАПом, медпунктом та іншими об’єктами в області говорять ще з 2014 року. Минулого року уряд виділив близько 104 мільйони гривень на побудову інфраструктурних об’єктів на КПВВ, однак кошти не були освоєні.

У липні цього року, під час наради з президентом і головою Херсонської ОДА, заступник міністра інфраструктури Юрій ЛАВРЕНЮК заявив, що на облаштування режимних зон новими тимчасовими спорудами на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» кошти виділені, і це буде зроблено в листопаді 2019 року.

Облаштування КПВВ та нелегальні транспортні перевезення до адмінмежі з Кримом — проблеми, з якими Херсонщина зіткнулася в березні 2014 року, коли розпочалася анексія Криму Росією і на межі з півостровом з’явилися блокпости. За понад 5 років в області змінилося троє голів ОДА — Юрій Одарченко, Андрій Путілов та Андрій Гордєєв, однак проблеми досі залишаються невирішеними.

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон
Газета: 
Рубрика: