Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Лідери – виші Києва, Харкова та Дніпра

Названі ТОП-20 вишів, які отримують фінансування держави на науку
27 листопада, 2019 - 19:17

Серед регіональних вишів харківські ЗВО отримали найбільше державних коштів на науку за останні три роки. Зокрема, в ТОП-20 університетів з найбільшим бюджетом наукових проєктів увійшли чотири харківських. Цю інформацію оприлюднив перший заступник міністра освіти і науки Юрій ПОЛЮХОВИЧ під час робочої поїздки до Харкова, повідомляє mon.gov.ua. Він взяв участь у відкритті засідання Ради проректорів з наукової роботи та директорів наукових установ МОН.

«Цього року ми склали такий собі ТОП-20 університетів, які за останні три роки отримали найбільше державних коштів на науку. Ідеться про ті кошти, які вони отримують через МОН за результатами конкурсу наукових проєктів. У цьому ТОП-20 представлені чотири харківських виші: ХНУ, ХПІ, ХАІ, ХНУРЕ. Це — найвищий показник серед регіональних закладів вищої освіти», — повідомив Юрій Полюхович.

Загалом протягом 2017 — 2019 років ці університети одержали на наукові проєкти майже 300 млн грн. Це шоста частина загального бюджету на всю Україну, який становив майже 1 млрд 790 млн грн.

Найбільше в ТОП-20 вишів Києва — сім. Серед регіональних: три — у Дніпрі, два — у Львові, по одному — в Одесі, Сумах, Ужгороді, Чернівцях.

«Зараз ми говоримо саме про конкурсне фінансування, адже, на жаль, університетська наука в Україні досі фінансується лише за конкурсами. З наступного року кращі наукові напрямки у вишах мають отримати ще й базове фінансування. У бюджет ми для цього заклали 400 млн грн», — наголосив перший заступник міністра.

Газета: 
Рубрика: