Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Львів хоче стати Молодіжною столицею Європи 2024

Команда місцевого центру подала заявку на конкурс
19 січня, 2021 - 19:57
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Координатором цього процесу виступила команда місцевого центру для молоді — МолоДвіжЦентр.Львів. За підтримки місцевих організацій та експертів у галузі молодіжних політик учасники подали заявку на конкурс Молодіжна столиця Європи 2024, який проводиться Європейським молодіжним форумом у Брюсселі, повідомляє dsmsu.gov.ua. Підготовка проходила для команди у 7 етапів.

У статусі Молодіжної столиці 2024 Львів прагне розкрити концепцію «Molo». Ці 4 літери мають потенціал і зміст на локальному й національному рівнях, а також значний європейський контекст.

Гасло заявки: «Molo is a new youth», що відображає важливість національної ідентичності, прагнення до інновацій, динамічного розвитку Львова та прагнення у формуванні європейських цінностей. Підтримали аплікантів і на всеукраїнському рівні: Міністерство молоді і спорту України, Кабінет Міністрів України, Фонд народонаселення ООН в Україні, а також ЮНІСЕФ Україна, Національна молодіжна рада, Асоціація молодіжних працівників України.

У конкурсі Молодіжна столиця Європи можуть брати участь муніципалітети держав-членів Ради Європи, які є сторонами Європейської культурної конвенції, прийнятої в 1954 році в Парижі. Основними критеріями відбору є людський та фінансовий потенціал міста, а також його спроможність з точки зору фізичної та молодіжної інфраструктури, а головне мотивація.

Молодіжна столиця Європи — це титул, присуджений Європейським молодіжним форумом, призначений для розширення можливостей молоді, активізації участі молоді та зміцнення європейської ідентичності. Щороку нове європейське місто отримує шанс продемонструвати свої інноваційні ідеї, проекти та заходи, спрямовані на підняття голосу молодих людей та впровадження нової молодіжної перспективи у всі аспекти життя міста.

 

Газета: 
Рубрика: