Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Львівський» Святий Миколай вирушив у зону АТО

Свято волонтери забезпечать і дітям — із багатодітних та малозабезпечених сімей та тим, чий батько загинув на війні, і навіть просто перехожим на вулицях міста
19 грудня, 2014 - 12:39

Уже чотирнадцятий рік поспіль кожен охочий житель Львова може стати помічником Святого Миколая, долучившись до благочинної акції «Миколай про тебе не забуде!» Цю ініціативу було започатковано саме у Львові, вже згодом її підхопили й інші міста України. Благочинну акцію організовує МГО «Академія української молоді» спільно з навчальними закладами та спільнотами. За словами організаторів, особливістю акції є те, що її проводить молодь, яка віддає свій час, щоб, ставши помічником Святого Миколая, дарувати іншим радість, щастя, усмішки та просто творити добро. За першу добу реєстрації помічниками Св. Миколая зголосилися попрацювати орієнтовно 80 волонтерів.

Уже сьогодні понад 500 волонтерів розноситимуть подарунки по домівках понад 2500 тис. дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей, а також до дітей, чиї батьки загинули в зоні АТО.

Про українських бійців, які воюють на сході, Чудотворець також не забув. Кілька днів тому він на двох позашляховиках, заповнених подарунками, попрямував у зону АТО, щоб подарувати радість та тепло захисникам України. Організатор акції — львівське громадське формування «Рабів до раю не пускають». Як розповів голова формування Іван Спринський, небайдужі львів’яни упродовж кількох тижнів приносили солодощі та інші подарунки для учасників АТО. Загалом активістам вдалося зібрати кілька десятків кілограмів вантажу — армійське спорядження і амуніцію, харчі, засоби гігієни, медикаменти. Окрім того, діти передали бійцям до свята вітальні листівки та домашнє печиво — солодкі пряники у вигляді янголят. «Для нас найголовніше — передати подарунки від дітей. Вони приготували такі смачні пряники. Крім того, ми їм ще передамо шеврони з емблемою «УКРОП», веземо тактичні окуляри та багато іншого», — каже Іван Спринський.

Позашляховики Land Rover и JEEP, на яких активісти добиратимуться в зону АТО, подарували українським бійцям небайдужі жителі міста. «Ми з друзями ще влітку почали допомагати армії. Раніше возили бронежилети, тепер бійцям необхідні автівки. У зв’язку з постійними обстрілами вони через місяць-два виходять із ладу. Одна з них — моя, іншу купили друзі», — зауважив один із благодійників, львів’янин Сергій Кушнір.

Також до свята вулицями Львові пройшов святковий парад «Я допомагаю Миколаю!» за участю військового оркестру Львівського інституту сухопутних військ, трейсерів з LvivMotion (паркурщики), танцівників та навіть пінгвінів. А сьогодні ж волонтери вітатимуть перехожих зі святом Миколая, даруючи їм цукерки, листівки та щирі усмішки.

Дмитро ПАЛЬЧИКОВ, Львів
Газета: 
Рубрика: