Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Майже сотня муніципальних нянь

уже працюють на Дніпропетровщині
21 серпня, 2019 - 19:02

У Дніпропетровській області вже працює 91 муніципальна няня. Скористатися послугою можуть батьки, які виховують дітей віком до трьох років. Про це повідомили в департаменті соцзахисту населення Дніпропетровської ОДА, передає www.kmu.gov.ua.

Нагадаємо, «Муніципальна няня» — це урядова програма, яка працює в Україні. Вона дає батькам можливість самостійно обрати няню й укласти з нею договір про працевлаштування, в якому прописати терміни та умови догляду, розмір зарплатні та відповідальність сторін. «Ця послуга доступна незалежно від того, чи залишається мама в декретній відпустці, чи вийшла на роботу», — розповіли в департаменті соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА.

Стати нянею може приватний підприємець або юридична особа, які надають послуги по догляду за дитиною.

За послуги няні — батькам компенсація від держави. Наразі щомісячне відшкодування — 1699 грн.

Щоб долучитися до програми, батьки повинні звернутися до управління соцзахисту населення за місцем проживання. У пакеті документів мають бути: заява, копія договору з нянею, свідоцтво про народження дитини, копія паспорта одного з батьків, ідентифікаційний код, документи про оплату послуг няні.

Термін подання документів — місяць із моменту укладення угоди з нянею.

Крім того, щомісяця батьки зобов’язані надавати в управління документи, які свідчитимуть про оплату праці доглядальниці.

Газета: 
Рубрика: