Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Нас пов’язує грунтовний досвід співпраці»

Медійний конкурс імені Бориса Брагинського очолила головний редактор газети «День»
1 листопада, 2018 - 11:34
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

У Дніпрі проводиться Всеукраїнський конкурс журналістів і блогерів імені Бориса Брагинського. Нагадаємо, творче змагання в пам’ять про відомого журналіста заснували з ініціативи міського голови Дніпра Бориса Філатова.

Відомий дніпровський журналіст Борис Брагинський (1959—2017) був автором багатьох резонансних медійних проектів. Протягом професійної кар’єри він працював кореспондентом газети «Наше місто», головним редактором дніпровського випуску газети «Комсомольская правда» та міського видання «Газета по-дніпровськи». Також Борис Брагинський був одним із авторів телевізійної передачі «Губернські хроніки». 2014 — 2015 роках обіймав посаду радника голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського. У 2016 — 2017 рр. Борис Брагинський очолював міське комунальне підприємство «Дніпропетровська міська студія телебачення».

До 6 листопада цього року заявки на участь та конкурсні роботи можна подати на електронну адресу: [email protected]. За перемогу та грошові винагороди змагаються представники різних засобів масової інформації. Блогери та журналісти друкованих видань, телеканалів, студенти факультету журналістики Дніпровського національного університету ім.О.Гончара подають матеріали різноманітних жанрів. Зокрема, це розслідування, інформаційно-аналітичні роботи щодо урбаністики та містобудування. Газетярі повинні прикріпити до заявки скан-копію матеріалу або посилання на сайт, де його розміщено, представники телебачення — додати посилання на відеосюжет у YouTube. Актуальність, побудову аргументації, аналітику та неупередженість авторів оцінюватиме експертне журі. До його складу увійшли відомі в країні експерти в сфері медіа. Очолює суддівську колегію головний редактор всеукраїнської газети «День» Лариса Івшина. «Лариса Івшина — знакова персона сучасної журналістики. Тож прохання про її головування в журі журналістської премії імені Бориса Брагинського було обґрунтованим. Як редактор всеукраїнського видання вона має досвід максимально об’єктивного оцінювання змісту робіт. І, звісно, загальної риторики та авторських якостей конкурсантів. Крім цього, нас пов’язує ґрунтовний досвід співпраці в культурних і гуманітарних проектах. Для Дніпра вже стало традиційним проведення фотовиставки газети «День». Для нас важлива така співпраця», — зазначив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики мерії Дніпра Артем НІДЄЛЬКО.

«Багато ініціатив мера Філатова дуже цінні, — пояснює Лариса ІВШИНА свою згоду на керівництво журі. — По-перше, його рішення перейменувати одну з центральних вулиць у місті на честь В’ячеслава Липинського одразу привернуло мою увагу. Таким чином Липинський перетнув Дніпро. По-друге, я була в кабінеті мера Дніпра, коли він ухвалював рішення про проведення книжкового фестивалю Book Space, і ми одразу домовилися, що «День» буде головним інформаційним партнером заходу. І, по-третє, чи багато мерів міст засновують конкурси на честь помітних журналістів свого міста?»

Переможців Всеукраїнського конкурсу журналістів і блогерів імені Бориса Брагинського визначать уже на початку грудня цього року. Гран-прі для журналістів становить 25 тис. грн, за найкраще журналістське розслідування можна вибороти 10 тис. грн, у категорії інформаційно-аналітичних робіт із урбаністики та містобудування автор-переможець здобуде 10 тис. грн. Призовий фонд забезпечується в межах програми мера Бориса Філатова «Культурна столиця». Студенти факультету журналістики Дніпровського національного університету також зможуть позмагатися за стипендію від мерії.

Результати конкурсу будуть оприлюднені в засобах масової інформації та на офіційному сайті Дніпровської міської ради. За додатковою інформацією щодо конкурсу звертайтеся за телефонами: (067) 560 63 21, (095) 222 41 32 (Наталія).

Вадим РИЖКОВ, «День», Дніпро
Газета: 
Рубрика: