Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Наталія Сумська – «Незрівнянна»!

На «Чеховфесті-2018» зірка Національного театру імені І. Франка одержала приз
4 квітня, 2018 - 12:10
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Нагадаємо, «День» уже писав, що у Сумах вшосте проходив Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва. За десять днів на «Чеховфесті» глядачі побачили 11 аншлагових вистав, які нині прикрашають афіші Івано-Франківська, Львова, Києва, Сєверодонецька і Сум.

Цьогорічною особливістю форуму стало відкриття окремої сцени — «Інтеграція». В її рамках чотири театри з Сум, Києва та Сєверодонецька представили життєстверджуючі постановки, які допомогли її учасникам пережити важкі життєві обставини: переселення з Криму та Донбасу через анексію та війну; відсутність батьківської опіки; наркозалежність...

Відкривала театральну програму легендарна А. Роговцева виставою «Свідоцтво про життя», яку поставила Катерина Степанкова за мотивами однойменної книжки мемуарів Ади Миколаївни. А почесну місію закрити фестиваль доручили киянам-франківцям, які зіграли комедію «Незрівнянна» (постановка Анатолія Хостікоєва за п’єсою П. Квілтера). Це історія про реальну особу — Флоренс Фостер Дженкінс, співачку, яка підкорила Америку — записувала платівки і навіть дала концерт у престижному «Карнегі-Холі», хоча не мала ані слуху, ані почуття ритму, ані вокального таланту! Цю роль феєрично виконує Наталія Сумська, яка на фестивалі здобула престижну нагороду в номінації «Найкраща жіноча роль».

 

Тетяна ПОЛІЩУК, «День»
Газета: 
Рубрика: