Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Нове відкриття старого будівництва

У Херсоні зводять мостоперехід, який з’єднає дві частини міста
21 листопада, 2017 - 11:51
ФОТО KHODA.GOV.UA

Відновлення будівництва мостового переходу через залізничні колії по проспекту Адмірала Сенявіна  — вулиці Залаегерсег представили в Херсоні. Інфраструктурний об’єкт покликаний з’єднати дві частини міста (мікрорайон Таврійський і ХБК), де понад 100 тисяч мешканців, а по суті — дві частини міста, переїзд між якими наразі здійснюється через залізничні колії.

Реалізація цього проекту дасть змогу переcпрямувати транспортні потоки з західної та північної частин обласного центру у східному напрямку по Бериславському шосе, а також поліпшить транспортну розв’язку в обласному центрі, зробить її дворівневою та врегулює потік транспорту, а також з’явиться можливість уникати скупчення спецтехніки, вантажних та легкових транспортних засобів. Це також сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості Таврійського мікрорайону для будівництва житлових масивів і в цілому позитивно позначиться на розвитку інфраструктури міста

Згідно з даними порталу публічних закупівель ProZorro, генпідрядником будівництва стало ПРаТ «Укратоменергобуд». У результаті аукціону очікувану вартість проекту в 441,5 млн гривень було знижено до 357,6 млн гривень. Понад 225 млн гривень виділив державний фонд регіонального розвитку, ще 142 млн гривень — кошти місцевих бюджетів. Генпідрядник і субпідрядні компанії до середини 2020 року зобов’язані збудувати п’ять шляхопроводів загальною довжиною 419 м, шістнадцять підпірних станок завдовжки 1937 м, чотири з’їзди транспортної розв’язки завдовжки 1,5 км, надземний пішохідний перехід — 34   м, майже 4 км тротуарів та чотири ліфти для маломобільних груп населення. Як зазначив під час представлення проекту голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв, до наступного року будівельники повинні «зробити першу чергу та забезпечити переїзд між Таврійським і ХБК в одну сторону».

Проект мостопереходу розглядали ще 1968 року і внесли в Генеральний план розвитку м.Херсона 1986 року та в нову редакцію генплану від 2008 року. Реальне будівництво почалося лише 2012 року. Тоді вартість проекту оцінювали в 211 млн гривень. Як зазначено на сайті Мінрегіону, роботи виконано лише на 26,6 млн гривень. Новий проект будівництва мocтoпеpехoду було повністю пеpеpoблено.

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон
Газета: 
Рубрика: