Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Новий столичний гід

У Києві презентували путівники про подієвий, історичний, гастрономічний та медичний туризм міста
28 вересня, 2020 - 19:35
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Презентація відбулася в Національному заповіднику «Софія Київська». Туристичні буклети присвячені подієвому, історичному, гастрономічному та медичному туризму. Захід був приурочений святкуванню Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні. Ініціювали та створили путівники управління туризму та промоцій спільно з департаментом суспільних комунікацій Київські міської державної адміністрації та КП «Центр публічної комунікації та інформації».

Загалом путівник із подієвого туризму запрошує читача у незабутню подорож кращими міськими фестивалями і святами. Історичний — у мандрівку мальовничими місцями одного з найкрасивіших і найдавніших міст світу. Гастрономічний — познайомить з легендарною українською кухнею та унікальними стравами. А медичний — проведе медичними закладами міста.

Головна мета — показати, що туризм у Києві — це чудова можливість, аби розважитись та чудово відпочити, познайомитись із традиціями української культури та кухні, зміцнити здоров’я та приємно здивуватися сервісом, якістю послуг і результатом лікування, а також відвідати Київ, наповнений легендами й старовинною історією.

«Дуже шкода, що через пандемію ми не можемо запросити максимальну кількість людей, які працюють у туристичній галузі. Коронавірус вніс корективи, у першу чергу, у діяльність цієї сфери. Проте приємно констатувати, що коли світовий бізнес говорить про те, що їм треба 5-7 років на відновлення, то наш туристичний сектор говорить, що за два роки ми готові відновитися. Це свідчить про те, що ми усі готові плідно працювати та змінюватися на краще. Тому я бажаю, щоб галузь не просто почала знову працювати, а щоб вона змінилася і вийшла на новий рівень. А місто, зі свого боку, завжди підтримає туристичну сферу», — повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина ХОНДА.

Оксана ВОЙТКО, «День»
Газета: 
Рубрика: