Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Плюс Одеса, Маріуполь, Рівне і Запоріжжя

Послуга «єМалятко» запрацювала вже у 10 містах
2 березня, 2020 - 19:44

28 лютого комплексна послуга «єМалятко» запрацювала одразу в чотирьох містах. Відтепер нею зможуть скористатися мешканці Одеси, Маріуполя, Рівного і Запоріжжя, повідомляє www.kmu.gov.ua. Сервіс також доступний у Києві, Харкові, Львові, Кривому Розі, Вінниці та Луцьку. Загалом послуга «єМалятко» працює в 10 містах.

Понад 1000 батьків новонароджених уже скористалися цим сервісом. Невдовзі послуга також запуститься у Дніпрі, а до кінця року стане доступною онлайн на порталі «Дія».

Отримати послугу «єМалятко» можна в усіх пологових будинках та ЦНАП Одеси, Маріуполя, Рівного і Запоріжжя. Для цього батькам необхідно звернутися до медпрацівника і мати при собі паспорти, податкові номери платників податків (за наявності) та медичну довідку про народження дитини від пологового будинку.

Нагадаємо, «єМалятко» — це перший сервіс, який об’єднує послуги за життєвою подією. Комплексна послуга усуває потребу здійснювати до 11 візитів до установ, надавати до 37 документів і витрачати на весь процес понад 30 годин.

«єМалятко» передбачає об’єднання 10 послуг за 1 заявою. Оскільки сервіс перебуває в пілотному режимі, доступними є 8 із них: державна реєстрація народження; визначення походження дитини; реєстрація місця проживання; призначення допомоги при народженні дитини; призначення допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних сім’ях; реєстрація в Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків; визначення належності новонародженої дитини до громадянства України; внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому.

Газета: 
Рубрика: