Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Почалося громадське обговорення

Пропозиції та зауваження щодо Національної стратегії поводження з відходами приймаються до 20 лютого
31 січня, 2018 - 11:32
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

«В Україні неодмінно мають запрацювати європейські принципи поводження з відходами. 26 років найбільшою перешкодою на цьому шляху була відсутність Національної стратегії поводження з відходами. Наприкінці минулого року Уряд України ухвалив довгоочікуваний стратегічний документ», — сказав міністр екології та природних ресурсів України Остап СЕМЕРАК під час першого засідання робочої групи з питань розроблення Національного плану управління відходами, ідеться в повідомленні прес-служби Мінприроди, яке надійшло на адресу редакції.

Остап Семерак наголосив, що попереду клопітка робота з розробки Національного плану управління відходами, який має визначити конкретні заходи та інструменти реалізації Національної стратегії управління відходами. «Ми запросили представників бізнес-асоціацій, експертів громадського середовища, міжнародних організацій та обласних адміністрацій, щоб спільно розробити структуру Національного плану управління відходами. Цей документ має визначити конкретні заходи та інструменти реалізації Національної стратегії управління відходами», — сказав Остап Семерак.

До 20 лютого Міністерство екології та природних ресурсів України прийматиме пропозиції та зауваження до Національного плану управління відходами на e-mail: bannikova@ menr.gov.ua або за телефоном (044) 206 31 65.

Міністр також закликав представників обласних адміністрацій, експертного та громадського середовища  активно брати участь в обговоренні та  створенні української системи управління відходами.

Газета: 
Рубрика: