Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Реформування інтернатів розпочато

Перший етап — перегляд нормативно-правової бази
15 березня, 2017 - 12:04

«Міністерством розпочато реформи у цій сфері з метою поліпшення якості обслуговування клієнтів інтернатних установ та забезпечення їхньої самореалізації. Першим етапом реформи став перегляд нормативно-правової бази діяльності цих установ, що дозволить запровадити альтернативні інтернатному форми догляду», — заявила начальник Управління у справах людей похилого віку та надання соціальних послуг Міністерства соціальної політики Оксана СУЛІМА в інтерв’ю Радіо Свобода, передає www.kmu.gov.ua.

Міністерство соціальної політики у взаємодії з іншими центральними органами виконавчої влади, громадськими організаціями і науковими установами працює над оновленням та удосконаленням законодавчої бази; бере участь у розробці державних стандартів надання соціальних послуг, створенні методичних рекомендацій з організації їхньої діяльності, впровадженні ліцензування медичної практики.

Також триває процес із запровадження постійних курсів підвищення кваліфікації працівників інтернатних установ, а відповідальні фахівці Міністерства постійно здійснюють обов’язкові виїзди до цих установ для забезпечення контролю якості надання соціальних послуг.

Газета: 
Рубрика: