Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Снігопади Дніпро не налякають

Автопарк міської спецтехніки поповнили дев’ять нових снігоприбиральних машин німецького, американського та білоруського виробництва
21 грудня, 2016 - 12:00

Настання зими мерія Дніпра зустріла у всеозброєнні. Міська влада  презентували нову сучасну техніку для прибирання тротуарів і внутрішньоквартальних доріг. Автопарк спецтехніки поповнили дев’ять нових снігоприбиральних машин німецького, американського та білоруського виробництва. Загальна вартість придбаної техніки, яка може працювати і взимку, і влітку, близько 14,5 млн грн. Тест-драйв нового комунального обладнання провів заступник голови Дніпра Михайло ЛИСЕНКО. Уся техніка комбінована — вона обладнана щітками і керованими відвалами. Такі спеціалізовані комунальні машини працюватимуть по всьому місту. Вони здатні долати спуски і підйоми на дорогах, ефективні на асфальті та бруківці, мають апарати високого тиску для миття асфальту і вакуумні насоси для чищення урн. «Усі пам’ятають ситуацію, що склалася минулої зими під час снігопадів, коли проїжджа частина була у нормальному стані, а до тротуарів залишалося багато запитань. Ми придбали три тестові зразки машин німецького виробника Karcher для прибирання виключно тротуарів. Також трактори МТЗ для прибирання внутрішньоквартальних доріг у спальних районах. Подивимося, як ця техніка покаже себе нинішньої зими», — зазначив Михайло Лисенко.

За словами заступника мера, якщо закордонні машини будуть ефективними, наступного року місто може докупати ще близько десяти одиниць аналогічних машин. Всього на придбання снігоприбиральної техніки цьогоріч надано 25 млн грн. Найближчим часом Дніпро отримає ще кілька машин для прибирання снігу, тротуарів і доріг усередині кварталів.

Вадим РИЖКОВ, «День», Дніпро
Газета: 
Рубрика: