Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Спроба повітроплавного рекорду України

На Черкащині відбудеться фестиваль повітряних куль
28 серпня, 2019 - 09:51
ФОТО НАДАНО ОРГАНІЗАТОРАМИ ФЕСТИВАЛЮ

У Черкасах та Умані відбудеться XII міжнародний фестиваль повітряних куль «Монгольф’єрія». Захід пройде одночасно в двох містах з 13 до 15 вересня. Понад десяти повітроплавних екіпажів з України та Європи привезуть величезні аеростати, щоб здивувати гостей фестивалю, ідеться в інформації організаторів, що надійшла на адресу «Дня».

Організатори фестивалю очікують орієнтовно 3000 гостей. В Умані злети аеростатів заплановані з центральної площі Соборності. У Черкасах старти плануються на площі Соборності в п’ятницю та в парку «Долина троянд» на вихідних. Повітряні кулі можна буде побачити вранці після 6.30 і ввечері після 17.00, за сприятливих погодних умов. 14 вересня після 20.00 гостей чекає яскраве вечірнє світіння аеростатів.

У межах фестивалю «Монгольф’єрія» буде зроблена спроба встановити безпрецедентний повітроплавний рекорд України одночасно в двох містах. Сценарій рекорду організатори планують повідомити ближче до дати заходу.

Нагадаємо, що 2017 року під час фестивалю «Монгольф’єрія» був встановлений рекорд — «Найвищий хайлайн між двома повітряними кулями». Екстремал пройшов по мотузці, натягнутій між двома аеростатами, на висоті 660 метрів. 2018 року був здійснений перший в історії України тандем-стрибок з парашутом з повітряної кулі. Рекорд відбувся на висоті 4038 метрів. В обох випадках аеростати пілотували рекордсмени України Сергій Скалько та Юрій Бейдик.

Організаторами фестивалю є громадська організація «Українське повітроплавне товариство» і повітроплавне товариство «Монгольф’єр».

Газета: 
Рубрика: