Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Стаємо самодостатніми»

У Дніпрі переселенців та бійців АТО безкоштовно навчатимуть бізнесу
4 серпня, 2017 - 11:47

Для переселенців та демобілізованих бійців АТО стартує безкоштовне навчання з створення та ведення успішного бізнесу. Проект «Вчимося працювати на себе, будуємо власний бізнес, стаємо самодостатніми» діятиме у Дніпрі та Дніпровському районі області протягом 10 місяців. Про це повідомила керівник ГО «Жіночий інформаційно-координаційний центр» Оксана Мірошниченко під час прес-конференції у Дніпрі. Фінансування програми здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

«Цей проект є логічним продовженням низки проектів Фонду сприяння демократії, які спрямовані на соціальну та економічну інтеграцію внутрішньо переміщених осіб та демобілізованих бійців АТО до суспільного життя», — зазначила Оксана Мірошниченко. У межах проекту організатори планують провести шість триденних бізнес-шкіл, які включатимуть в себе тренінги з підприємницької діяльності та тематичний майстер-клас. Також під час роботи проекту та по його завершенні учасники матимуть можливість отримати консультаційний супровід з найбільш хвилюючих питань.

«Цей навчальний курс включатиме багато конкретної, практичної інформації щодо правового аспекту ведення бізнесу. До того ж велику кількість інформації учасники отримають для індивідуального вивчення», — розповіла бізнес-тренер, юрист ГО «Жіночий інформаційно-координаційний центр» Ольга Шулик.

Крім того, у січні буде проведено конкурс міні-грантів для учасників «Вчимося працювати на себе, будуємо власний бізнес, стаємо самодостатніми». Зараз триває набір до першої бізнес-школи, яка орієнтовно відбудеться у середині серпня. До участі запрошуються як представники діючого бізнесу, так і ті, хто лише планує займатися підприємництвом.

Марина БАРБА
Газета: 
Рубрика: