Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Столиця в смартфоні

IT-фахівці розробили нові функції для міського додатку Kyiv Smart City
13 серпня, 2019 - 10:05

Для цього 9 та 10 серпня міська ініціатива Kyiv Smart City та Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА та Асоціація «IT Ukraine» провели хакатон для ІТ-фахівців.

Програма для смартфонів Kyiv Smart City розпочала працювати в тестовому режимі у травні цього року. Зараз у ньому вже можна поповнити єдиний електронний квиток Kyiv Smart Card та придбати одноразовий QR-квиток для проїзду. Команда хоче поєднати у додатку всі електронні сервіси Києва, щоб кожен киянин у будь-який час мав до них доступ зі свого телефона.

За словами Юрія НАЗАРОВА, директора Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА, за 2 місяці роботи програму встановило 40 тисяч киян. У хакатоні з розробки нових функцій взяли участь 12 команд. На вибір їм запропонували налагодження таких функцій: запис до сімейного лікаря та формування електронного рецепта, сервіси для водіїв (електронні зарядки, пошук та оплата паркомісця тощо), розклад руху міського транспорту, 360-градусний огляд віртуального міста, інформація про сортування сміття, каршерінг, прокат велосипедів та електросамокатів.

Переможцями стали команди, що розробили функції для сортування сміття, перегляду розкладу руху та сервіс водія «Яма на дорозі». Автори додатку обіцяють, жодна із перелічених функцій не залишиться без уваги. За деякий час у додатку також можна буде підписувати електронні петиції та голосувати за проєкти Громадського бюджету, подавати звернення до комунальних служб та оплачувати комунальні послуги, записуватися в дитячий садок та реєструвати домашніх тварин.

Підготувала Дар’я ТРАПЕЗНІКОВА, «День»
Газета: 
Рубрика: