Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Сучасний «Куренівський»

Віталій Кличко відкрив у Подільському районі столиці оновлений парк
2 серпня, 2019 - 12:17
ФОТО НАДАНО ПРЕС-СЛУЖБОЮ КМДА

«Ми ремонтуємо зони відпочинку в Києві і створюємо нові. За останніх кілька років відремонтували понад 360 парків та скверів. Це сучасні зони відпочинку — з новим освітленням, облаштованими доріжками, дитячими та спортивними майданчиками, системами відеоспостереження», — сказав Віталій Кличко, повідомляє kyivcity.gov.ua.

Куренівський парк — одна з найбільших паркових зон столичного Подолу, якій більше ніж півстоліття. Тепер, після масштабної реконструкції, це комфортний простір для активного, спортивного та сімейного відпочинку. «Тут є все для дозвілля з дітьми — дитячі та спортивні майданчики для різних вікових груп, дитячий автодром, де дітлахи можуть не тільки покататися, а й вивчити правила дорожнього руху. Це важливо», — зауважив мер Києва.

У парку облаштували 15 кілометрів сучасної зрошувальної системи, встановили «сухий» фонтан із різнокольоровою підсвіткою. Також, задля безпеки, на території зони відпочинку встановили систему відеонагляду — 31 камеру спостереження.

В автомістечку «Куренівського» облаштували нові дороги з розміткою та знаками, що підсвічуються, перехрестями, розв’язками, тунелем, залізничним переїздом та зупинками для пасажирів. Уже восени, з початком інформаційних тижнів безпеки дорожнього руху, тут відбудуться освітні заходи для дітей за участю працівників Нацполіції.

Загалом у Києві цього року вже відремонтували 26 парків та скверів.

Газета: 
Рубрика: