Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Таємний щоденник Симона Петлюри»

Під такою назвою режисер Олесь Янчук розпочинає знімати новий фільм
21 вересня, 2016 - 11:40

Державне агентство України з питань кіно підписало з компанією-виробником стрічки «Таємний щоденник Симона Петлюри» контракт про надання державної підтримки розміром 23 млн 599 тис. 998 грн.

Фільм є переможцем восьмого конкурсного відбору Держкіно та проектом Національною кіностудією художніх фільмів ім. О. Довженка. Режисер і продюсер картини — Олесь Янчук. Над сценарієм стрічки впродовж двох років спільно працювали Михайло Шаєвич, Олександр Шевченко та Олесь Янчук, повідомляє i-pro. kiev.ua. Документальна кінодрама охоплює період життя Симона Петлюри, головного отамана війська УНР, коли той перебував у Парижі, в еміграції.

— Тривалий час я збирав матеріали в Українській бібліотеці імені Симона Петлюри в Парижі, — розповідає режисер О. Янчук. — В Україні працював з хорошими консультантами, передусім з професором та істориком Володимиром Сергійчуком.

Нагадаємо, Олесь Спиридонович Янчук — заний кінематографіст, із 2014-го очолює Національну кіностудію імені О. Довженка. Нині є одним із найактивніших українських режисерів, постановник історичних картин з виразним національно-патріотичним акцентом: майже всі його роботи оповідають про постаті й висвітлюють теми, табуйовані за радянських часів. Автор таких картин, як «Голод-33», «Атентат — осіннє вбивство у Мюнхені», «Нескорений», «Залізна сотня» і «Владика Андрій».

Аліса АНТОНЕНКО
Газета: 
Рубрика: