Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Теорія НАТО у практиці АТО

«Поєднання сучасної навчально-матеріальної бази та досвіду викладачів надає можливість створити потужний навчальний заклад з підготовки фахівців», — Віктор МУЖЕНКО
7 серпня, 2017 - 19:50
ФОТО НАДАНО МІНІСТЕРСТВОМ ОБОРОНИ УКРАЇНИ

Під час робочої поїздки на Львівщину начальник Генерального штабу ЗС України — головнокомандувач ЗС України генерал армії України Віктор Муженко відвідав Міжнародний центр миротворчості та безпеки, перевірив хід підготовки до міжнародних військових навчань та організацію практичних занять українських військовослужбовців. Про це повідомляє Управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України.

Муженко, зокрема, ознайомився з ходом будівництва Центру імітаційного моделювання Навчального центру підготовки підрозділів, відкриття якого заплановано у вересні цього року, перед початком багатонаціональних міжнародних навчань «Репід Трайдент-2017».

Начальник Генерального штабу заявив: «На сьогодні — це єдиний Центр такого формату, такого рівня, і такого рівня забезпеченості в тому числі. Центр довів свою спроможність: тут підготовлено сім батальйонів за допомогою наших партнерів — американських інструкторів та представників інших країн, і ці підрозділи ефективно виконують завдання у районі проведення антитерористичної операції».

Нині у 184-му Навчальному центрі відновлюють і будують нові об’єкти, зокрема казарми, навчальні корпуси та навчально-тренувальні комплекси, оснащені сучасними тренажерами. Водночас на полігоні тривають інтенсивні заняття з бойової підготовки.

«Збройні сили України мають потужний, сертифікований за стандартами НАТО навчальний центр. Інструктори Збройних сил Канади готують тут наших військовослужбовців, — говорить Віктор Муженко. — Поєднання сучасної навчально-матеріальної бази та практичного досвіду викладачів надає можливість створити потужний навчальний заклад з підготовки фахівців інженерних військ у Кам’янці-Подільському».

Ознайомившись з ходом робіт, головнокомандувач ЗС України поспілкувався з солдатами строкової служби та слухачами курсів підвищення кваліфікації офіцерів, які брали участь у теоретичних та практичних заняттях на полігоні.

Також під час робочої поїздки генерал армії України Віктор Муженко відвідав Навчальний центр інженерних військ Головного управління оперативного забезпечення Збройних сил України, що на Хмельниччині.

Валентин ТОРБА, «День»
Газета: 
Рубрика: