Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Треба гуртуватися!»

Вирішили мешканці Погулянки і за власні кошти відремонтували дорогу в селі
23 листопада, 2020 - 19:28

Вулиця з приємною назвою Садова — недалеко від центру села Погулянка, що на півночі Волині. Проте настільки була розбита, з такими вирвами, що нею могли проїхати лише потужні молоковози. Адже цією вулицею і можна доїхати на молокоприймальний пункт. А селянам хоч вертоліт наймай до хати...

«На цій вулиці живе дівчина, яка побувала у Польщі, дізналася там, що благоустрій у польському селі роблять і толокою, загорілася ідеєю і запропонувала об’єднатися мешканцям Садової, — розказує Анатолій ЯЦИК, виходець із Погулянки, підприємець, нещодавно обраний депутатом Камінь-Каширської районної ради. — Зібрали з кожної садиби по 300 гривень на солярку, я залучив свого однокласника з трактором, дав свого трактора і машину, долучився Анатолій Філюк, обраний депутатом обласної ради, посприяв нам отримати машину щебеню. Стали і зробили. Бо хоч я і сам нині «влада», але поки в таких питаннях ми не дуже можемо на владу покладатися...».

Нині через села Камінь-Каширського і Любешівського районів, що у цій частині Волині, тягнуть нову дорогу. Дорога насправді існує давно, але вона у вкрай аварійному стані. Те, як її відремонтували буквально за місяць, від Каменя-Каширського до Видерти, вселяє надію, що більше не доведеться долати ями і вирви, через які доїхати сюди було вкрай проблемно. Роботи ведуться якісно. Поки дорожники відремонтували і частину дороги у селі Погулянка, те місце, яке було найпроблемнішим. А ось такі бічні вулиці, як Садова, хоч і у центрі села, ще не скоро дочекалися б ремонту, якби не згуртованість громади і підтримка підприємців.

Наталія МАЛІМОН, «День», Луцьк
Газета: 
Рубрика: